luni, 19 octombrie 2009

Si ploaia...

Şi-n oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână,
De sub vechile umbrele, ce suspină
Şi se-ndoaie,
Umede de-atâta ploaie...


E frumos cand ploua , insa nu e atat de frumos pe cat vrea sa para.Acesti mici, inofensivi picuri ne pot atinge, ne pot uda , ne pot chiar si lovi.Lovitura unei picaturi de ploaie nu pare chiar atat de dureroasa.Fizic dureroasa.Dar oare in interiorul nostru ce inseamna o pierduta picatura de ploaie?Fericire, tristete, speranta, dezamagire?



Fericirea, de obicei, nu se exprima prin lacrimi.Nu de multe ori.Putem compara o lacrima cu o picatura de ploaie , nu? Par a fi la fel.Poate sunt.Poate chiar sunt la fel, dar poate nu.Fericirea e mai mult un zambet.Un zambet placut, frumos, primitor.


Tristetea nu e ca fericire, e altfel.E mai urata. Da. Mai urata.Mai greu de depasit, dar si mai greu de gasit.Daca fericrea o putem gasi in fiecare rasarit de soare , tristetea intr-un apus ploios nu se afla mereu. Unde se ascunde aceasta tristete?
Nu stiu. Nici macar nu ma intereseaza.


Speranta e ca si o stea pe cer.O vezi, crezi in ea, dar nu stii daca inca mai e acolo.Insa, o poti gasi in lacrimi, in ploaie, in orice lucru marunt pe care il gasim in jurul nostru.

Dezamagirea e putin mai ciudata.Nu e deloc placuta, insa o gasim peste tot, chiar daca nu o cautam.O intalnim in oameni, in cuvintele si gandurile lor.

Si daca ploaia ascunde atatea sentimente atat de diferite, dar totusi atat de la fel, ce nu ascunde ea oare?

3 comentarii:

  1. deci chiar daca eu imi fac tema la romana acuma, totusi iti dau si un comment pentru ca mi'o placut foarte mult articolul tau:x e foarte tare:x deci cand am citit titlu am crezut ca ai scris despre cum nu puteai sa stai sub aceeasi umbrela cu mine pentru ca o tineam prea jos si ti'o dadeam de cap :)))) dragutze poze:x omuletzu seamana cu ..hmmm :-?ralu:))) (o sa se crizeze)


    ...g3orgy:xwtf...

    RăspundețiȘtergere
  2. :-??...numi vine akma in minte ce nu ascunde ploaia...dar sper sa ma lammuresti u:))) intr-un nou articol...poate k nu ascunde libertatea...nuj:)))....whatever....mare poeta ai devenit...imi place:X:X:X....tine-o tot asa;)...٩(-̮̮̃-̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶

    ...e3a...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc.Multumesc.Poate ca am sa-ti spun ce ascunde ploaia in curand.

    RăspundețiȘtergere