duminică, 25 aprilie 2010

Natura

Nimic nu piere in natura, ci numai legaturile lucrurilor se schimba, numai formele se muta; toate se rotesc intr-un cerc vesnic. Elementele raman tot aceleasi. ( George Baritiu )








duminică, 18 aprilie 2010

Si undeva...

Si undeva, printre cuvinte

Ne-ascundem uneori,

Fugind secundele-nainte

Invaluindu-ne-n culori.


Incercam sa depasim fiecare secunda din viata, ascunzandu-ne in nepasare, dorind mereu sa aratam doar partea puternica si vesnica din noi. Tratam cu ironie fiecare cuvant adresat oamenilor din jurul nostru. Pentru ca in acel moment ei sunt doar oameni; nu prieteni, nu familie. Lasam frustrarea sa iasa din noi, tratand dreptatea cu negativism.

Si, uneori, incercam sa fim ceea ce nu suntem. Incercam sa fim mai tineri, mai inteligenti, mai rezistenti. Si ne agatam de orice lucruri marunte, pe care le intalnim, ca sa parem asa. Uneori exageram, uneori eforturile noastre sunt aproape invizibile, dar intr-un final realizam unde ne aflam defapt. La granita dintre probabilitate si posibilitate; violenta si intensitate; adevar si credinta.

Si cand credem ca nu se poate mai rau, totul se termina cu bine. Sau chestia asta e doar in povesti? E viata noastra de zi cu zi o poveste? NU!

Nimic nu mai e poveste. A murit totul, demult, cand au murit si sufletele noastre.

luni, 5 aprilie 2010

Luni, marti sau joi


Nu stiu unde ne-am pierdut. Poate printre lucruri straine, ciudate, nemaivazute sau poate tot in aceeasi rutina plictisitoare. Sau poate suntem prea departe de inteligenta vantului si superioritatea norilor. Ne-am lasat ascunsi de tot ce inseamna slabiciune, frica, tentatii si am fost dusi incet spre nepasare, necunoastere... Si daca am vrea sa ne intoarcem inapoi, vom reusi, dar va trebui sa calcam pe aceeasi pasi uitati de vant care au ramas in urma noastra si care ne-au vegheat calatoria. Oriunde am ajuns, nu a fost indeajuns de obisnuit ca zilele si noptile traite pana atunci. Nu suntem obisnuiti cu noua schimbare, nu puteam accepta noile reguli si nu putem invinge ceea ce nu se poate invinge. Asa ca ne lasam pierduti de nepasarea secundelor si a vocilor nestinse.