vineri, 29 iunie 2012

Interviu cu o majoreta de aur




   Adela Berindean, elevă la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai , din Cluj-Napoca este una dintre cele mai bune si renumite majorete, atât pe plan local, cât și pe plan național. Cu numeroase participări la competiții internaționale, majoritatea finalizându-se cu un loc pe podium, Adela a devenit recent și antrenoarea unei echipe de majorete-cadete, care au început , deja, să se afirme la competițiile clujene.

Reporter:Adela , ce te-a determinat sa devii majoretă?
Adela:Totul a început în clasa a V-a, când am fost informați și îndemnați de către profesoara noastră de educație fizică să facem parte din echipa de majorete a școlii( Școala Generală Ioan Bob), echipă ce urma să fie antrenată de actualul președinte al Asociației de Majorete Din România, Mihai Kiss și de către Bianca Pleșa, majoretă în echipa de senioare de la acea vreme.

Reporter: De câți ani practici acest sport?
Adela: De aproximativ 6 ani și jumătate.

Reporter: Ce beneficii îți oferă acest sport, atât pe plan spiritual, cât și pe plan material?
Adela: În primul rând, este un mod plăcut de petrecere a timpului liberi, alături de prietenele mele, care sunt și ele majorete. Fiind vorba de dans și muzică, majoretele sunt o artă, dar luând în considerare efortul depus la antrenamente de 3 ori pe săptămână și pregătirea fizică intensă ajungem la concluzia că majoretele sunt, de fapt, și un sport performant. Mă ajută să îmi păstrez silueta și sa mențin un stil de viață sănătos. Cel mai mult îmi place faptul că nimic nu este monoton si că sunt permanent în mișcare.

Reporter: Care sunt cele mai importante competiții la care ai participat? 
Adela: Campionatele Europene de Majorete ( CEM),
2008- România, Cluj-Napoca, Locul II cu echipa de junioare și tot locul II cu echipa de senioare.
2009-Franța,Touras, locul I cu echipa de senioare și titlul de Campioane Europene
2010- Bosnia,Siroki-Brieg, locul I si titlul dublu de Campioane Europene
2011-Croația, Zagreb, locul I si titlul triplu de Campioane Europene

Reporter: Recent ai devenit antrenoare la o echipă de cadete. Ce ne poți spune de performanțele majoretelor?
Adela: Sunt instructoare alături de colega mea, Zsuzsi la echipa de cadete a Liceului Avram Iancu, Deja-Vu.  Am obținut la prima participare la Campionatul Național de Majorete locul III și locul III la CEM
.
Reporter: Ești o antrenoare severă sau mai înțelegătoare?
Adela: Sunt înțelegătoare atâta timp cât fetele respectă cerințele și condițiile impuse.

Reporter: Și în final, un sfat pentru viitoarele majorete!
Adela: Este un sport minunat de echipă, dar care necesită multă muncă și sacrificiu  de timp și efort. Dar în momentul în care urci pe podium și îti este acordată cupa și medalia merită tot efortul. Va recomand cu tot dragul să încercați acest nou sport care în ultimii ani a devenit tot mai popular în Romania!

2 comentarii: